European airfilter group 

voor een zuivere toekomst

Olie / Water Separator

Olie - water Separator | European Airfilter Group B.V. | www.eag-filters.nl

Wie met perslucht installaties werkt moet het condensaat kunnen controleren en behandelen. Hiervoor heeft men zogenaamde "olie/water separators" ontwikkeld.

Deze olie/water separators scheiden de olie van het water. Het gereinigde water voldoet na deze behandeling aan de wettelijke voorschriften om via de riolering afgevoerd te mogen worden.


Filters
Voor de filtratie van die olie/water mengsel worden in de hiervoor bestemde installaties filters toegepast, welke bestaan uit actiefkool, wel of niet voorzien van een zogenaamd "voorfilter" (zie afbeelding).

Voor het reinigen (filtreren) van oliehoudend condensaat in de olie/water separator is een actiefkool filter ontwikkeld. De in deze filters toegepaste actiefkool onderscheidt zich door de grote poriën met uitstekende absorberende eigenschappen voor oliedeeltjes die vrij in het condenswater voorkomen.

Door deze precieze afstemming en de juiste korrelverdeling treedt weinig drukverlies op en dat zorgt samen met de lange contacttijd voor een uitstekende reiniging van het condenswater.


Overeenkomstige merken
Voor vele voorkomende merken en fabrikaten (zie onderstaand overzicht) leveren wij onze overeenkomstige filters.

- BEA Filtri
- BEKO (Owamat)
- Ceccato
- Domnick Hunter
- Hiross
- Hitema
- Jorc
- Kaeser
- Klüber Lubrication
- KSI Filtertechnik
- MTA
- O.M.I.
- Ultrafilter
- Worthington-Creyssensac
- Wortmann
- Zander

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn